Werkwijze

Uitdeuken Zonder Spuiten is het herstellen van kleine deukjes zonder lakbeschadiging die voornamelijk ontstaan op parkeerplaatsen door winkelwagentjes, deur tegen deur, vallende kinderfietsjes , in de herfst door vallende eikels en kastanjes of een flinke hagelbui,dit laatste kan zelfs vele tientallen tot honderden deukjes tot gevolg hebben.

Uitdeuken zonder spuiten is de laatste jaren steeds populairder geworden in de autobranche omdat deze techniek ervoor zorgt dat de originele lak van de auto intact blijft en niet overgespoten hoeft te worden (Mits geen beschadigingen aanwezig zijn)Waardoor het zeer kostenbesparend is.Herstel d.m.v tools,

Met behulp van speciale gereedschappen ook tools genoemd, worden de deukjes van binnenuit geleidelijk deel voor deel naar buiten gemasseerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een hefboomtechniek en het strijklicht en de reflectie van een TL-lamp zodat precies zichtbaar wordt wat je doet en precies wanneer het deukje geheel verwijderd is.

De gebruikte tools zijn er verschillende soorten, grote en kleine, rechte en gebogen, dik en dun, korte en lange. Er is een groot aanbod van verschillende tools zodat het bijna altijd mogelijk is dat je het deukje goed kunt bereiken om te verwijderen.Herstel d.m.v een lijmproces,

De deukjes onder spanten, dakstijlen, of op andere moeilijk/niet te bereiken plaatsen kunnen niet door de hefboomtechniek worden verwijderd en kunnen bijna altijd nagenoeg probleemloos met een lijmproces worden verwijderd. Bij het lijmproces wordt gebruik gemaakt van lijmtabs die d.m.v. speciale smeltlijm op de auto worden gelijmd waarna met een slagtrekker(tje) het deukje wordt verwijderd.


Uiteraard zijn niet alle deuken met de techniek uitdeuken zonder spuiten te verwijderen, veel kan, niet alles!!                                        Rody vd Vorst Uitdeuken Zonder Spuiten kan U op voorhand informatie over de reparatie en een prijs indicatie geven van de schade.